top of page

Deki connects with FlorAmor!

Gedetailleerd inzicht in omzet en marge voor FlorAmor dankzij de heldere Power BI rapporten van Deki

FlorAmor is Europees marktleider in de productie en vermarkting van Azalea’s en houdt tevens een prominente positie aan in de Europese Clivia-markt. Daarnaast profileert het bedrijf zich als betrouwbare partner voor een aantal specifieke tuin-en terrasplanten.Klantenorders worden door het ervaren FlorAmor team beleverd volgens afspraak op het gewenste tijdstip en in de juiste hoeveelheden, vaak afgewerkt op maat. Dat kan gaan van een extra label tot een specifieke sierpot.

Zo'n doorgedreven klantspecifieke afwerking brengt natuurlijk de nodige ‘handling’ en materiaalkosten met zich mee en dit heeft op zijn beurt dan weer invloed op de prijs en de marge van het product en de klant.Naast de brutomarge (omzet - aankoopkost) wil men bij FlorAmor dieper kunnen inzoomen op een aantal andere kosten. Zo hebben zij per product een aantal gedetailleerde kosten in kaart gebracht: transportkost, handling kost, opstart kost en materiaal kost.Om een correct beeld te krijgen op de gerealiseerde marges en de kosten die daarbij aan de basis liggen, deed FlorAmor een beroep op DEKI en de kracht van Power BI.
"Dit inzicht helpt hen o.a. in de prijsonderhandeling met hun klanten en om keuzes te maken in hun assortiment. Daarnaast is het ook een eye opener voor de verkopers."

Aan de hand van een inzichtelijk omzet-marge rapport is FlorAmor nu in staat om per klant en per product de opbrengsten en marges op te vragen, te analyseren, aanpassingen door te voeren waar nodig en transparantie te bieden aan klanten waar opportuun.

Deze cijfers kunnen zij ook vergelijken met voorgaande jaren om zo de evoluties op te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk om dieper in te zoomen op specifieke kosten en krijgt FlorAmor zo een beeld op de kostprijs van hun klant specifieke afwerking.


Ook benieuwd wat de kracht van Power BI voor jouw bedrijf kan betekenen?

Bekijk alvast deze 3 GRATIS webinars!

Of neem meteen geheel vrijblijvend contact op! Ik geef jou graag meer uitleg in een eerste kennismakingsgesprek.


27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page